Mindfulness & Yoga Doesburg

Mindfulness Gorinchem
  • Locatie

    Yogazolder Namaste, Arsenaal Doesburg, Kloosterstraat 15 6981 CC Doesburg

  • Data

    Start 28 augustus 2017 van 18.45 tot 20.15 uur

Mindfulness & Yoga Doesburg

MINDFULNESS & YOGA

Start: 28 augustus, doorlopend programma.
Bijdrage:
€ 12,50 per les als je inschrijft voor een volledige lesperiode van september tot kerstvakantie of Januari tot aan zomervakantie.
€120,00 voor een 8 strippenkaart (3 maanden geldig)
€ 15,00 voor het lesboek.
Lestijden: Maandagavond van 18.45 uur tot 20.15 uur.
Locatie: Yoga Arsenaal Doesburg
Kloosterstraat 15 6981 CC Doesburg.

Nieuw!
Met de lessen Yoga en Mindfulness ontwikkel je Mindfulness en Yoga.
Het is een doorlopend programma waar je op elk moment kunt instappen. Elke week wordt een Mindfulness thema onder de loep genomen. Het programma bestaat uit 20 tot 30 minuten Mindfulness meditaties, 20-30 minuten theorie en het bespreken ervaringen met oefeningen thuis en 40 minuten rustige Yoga oefeningen. In deze opzet komt op een geleidelijke manier de volledige 8 weken Mindfulness training aan bod. Ook als je al een Mindfulnesstraining hebt gevolgd is dit een mooie kans om je vaardigheid op peil te houden en uit te breiden.

Wat is Mindfulness?
Mindfulness betekent open aandacht zonder oordeel in het huidige moment leven. Veel van wat we doen, gaat op de automatische piloot. Gedachten vliegen tegelijkertijd door ons hoofd. We zijn met onze aandacht bij wat al geweest is of bij wat we nog moeten meemaken. Vaak merken we pas later dat we gejaagd zijn, andere negatieve gevoelens hebben of vermoeid zijn. Met Mindfulness leer je om op een vriendelijke manier je gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen te observeren. Zo ontstaat er ruimte om met aandacht en minder op de automatische piloot te leven. Inmiddels is Mindfulness wetenschappelijk goed onderbouwd en er zijn steeds meer mensen die baat hebben bij de rust, het inzicht en de mildheid die de training oplevert.
Mindfulness is in principe geschikt voor iedereen. Van Mindfulness vaardigheid heb je de rest van je leven profijt.

Wat komt aan bod tijdens een les?
Ik gebruik de verschillende technieken uit de mindfulness methode ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. We volgen mijn trainingsboek waarin ook elementen uit de hedendaagse psychologie aan bod komen. Je wordt de eerste les gevraagd dit boek aan te schaffen voor 15 euro. Er wordt geoefend met mindful meditaties zoals bodyscan, zitmeditatie, loopmeditatie, aandacht voor ademhaling en andere concentratieoefeningen. Daarnaast doen we rustige Yoga oefeningen, soms trainen we spieren, soms werken we aan soepelheid van bindweefsel (Yin Yoga). Er wordt theorie aangereikt over stress, piekeren, zorgen, somberheid en omgaan met andere levensuitdagingen. Ook wisselen we kort ervaringen uit over het oefenen met mindfulness in het dagelijks leven.

Wat leer je met Mindfulness en Yoga?
Je leert niet alleen te luisteren naar je hoofd, maar ook naar je lichaam. Je kunt accepterend omgaan met lastige emoties en houdt de regie over je gedachten. Je leert te accepteren wat niet te veranderen is. Je krijgt meer inzicht in je automatische patronen Je ontwikkelt mildheid voor jezelf en je omgeving. Met Yoga ontwikkel je ook nog eens meer soepelheid in lichaam en geest.

Voor wie is het?
Yoga met Mindfulness is geschikt voor iedereen die wil leren om bewuster en intenser te leven.

Aanleiding voor deze opzet?
Na 7 jaar Mindfulness basistrainingen te hebben gegeven merk ik dat veel mensen de training inmiddels hebben gedaan en een vervolg zoeken. De 8-weekse training wordt nog steeds aangeboden voor vaak hoge cursusbedragen. Soms wordt een training vergoed door een zorgverzekeraar. Ik wil graag dat Mindfulness toegankelijk is voor iedereen! Daarom deze nieuwe vorm waarin ik mijn passie voor Yoga en Mindfulness met elkaar verbind. Daarnaast bied ik ook de basistraining voor een redelijke prijs.

Waar het is
De training wordt gegeven in Het Arsenaal Doesburg, een bijzonder gebouw met een rijke historie waar het bruist van activiteiten, in het stadshart van Doesburg.

Vergoeding
Werkgevers zijn vaak bereid een bijdrage te leveren in de kosten. Er zijn verschillende zorgverzekeraars die een vergoeding bieden voor mijn Mindfulness. Bijvoorbeeld Zilveren kruis, Avero en de Amersfoortse. Ik ben lid van de VMBN categorie 2 en van de vereniging voor Mindfulness.

Bij Evelien van Straaten de lessen volgen?
Als je mij kiest als jouw docent, kies je voor een ervaren trainer, coach en therapeut die haar sporen verdiend heeft in het begeleiden van mensen,ook met zeer uiteenlopende psychische en fysieke klachten. Lees verder over mij bij info. Of bel me even om kennis te maken op 0640865229

IMG_1034