Herstel Yoga

Herstel Yoga

Op de maandagochtend kun je meedoen met Herstel yoga in Oosterbeek en ook online. (Momenteel alleen online)
Deze vorm van herstel yoga is ontwikkeld door Dr. Peter Haima, yoga docent en medisch bioloog in het Life-Force yogacentrum in Westervoort. In samenwerking met Life-Force Yoga wordt herstel-yoga ook aangeboden in Yogaschool Zweiersdal door mij en in Arnhem (mindfulness in motion) door Sabine.

Herstelyoga:
Ontdek je eigen gebruiksaanwijzing. Leer omgaan met jouw nieuwe mogelijkheden en verbeter rust en herstel. .

Herstel Yoga is geschikt voor mensen die beperkt zijn in hun beweging of te maken hebben met gezondheidsproblemen. De oefeningen worden afgestemd op mogelijkheden van elke unieke deelnemer. Tijdens individuele intake bespreken we je klachten en mogelijkheden. Een privé yogales maakt deel uit van de intake zodat je kunt ervaren wat herstelyoga voor jou kan betekenen. Daarna kun je kiezen voor privé sessies of deelname aan herstelyoga groepslessen.

Binnen herstelyoga bieden we elementen die jou kunnen helpen om anders om te gaan met je gezondheidsklachten. Er worden diverse houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditaties (mindfulness) gedaan. We gebruiken zachte houdingen en bewegingen uit de yin yoga, dru yoga, restorative yoga, mindfulness, stoelyoga en easy yoga. Er wordt veel tijd besteed aan ontspanningsoefeningen.

Wat kun je bereiken met Herstelyoga?
Je versterkt je lichaam.
Je wordt soepeler in lichaam en geest.
Je krijgt een betere relatie met je lichaam.
Je wordt milder naar jezelf.
Je leert ontspannen door meditatie.
Je leert ademhalings- en meditatietechnieken te gebruiken tijdens lastige momenten en steeds weer in de rust te komen.

Is herstelyoga iets voor jou?
Herstelyoga is geschikt voor iedereen met verminderde lichamelijke conditie, bijvoorbeeld na een (zware) operatie of ziekte, kanker, klachten na Corona, aandoeningen van nek-rug-schouder, COPD en Parkinson, burn-out, vermoeidheidssyndroom, slapeloosheid, stress of andere chronische aandoeningen.

Hoe deelnemen aan de herstel yoga?
We starten met een individuele intake om je klachten en mogelijkheden te bespreken. zowel na doorverwijzing als wanneer je op eigen initiatief wilt deelnemen is de intake verplicht. Een eerste privé les is onderdeel van de intake en je ervaart meteen de helende werking van dit programma. Daarna kun je kiezen voor privé sessies of deelname aan herstel yoga groepslessen.

Wat zijn de kosten?
• Intake consult herstel yoga : € 65,- (± 75 min.). We bespreken je klachten en onderzoeken jouw mogelijkheden met een eerste privé yoga sessie.
• Vervolg privé sessies: € 65,- ; 5 sessies € 300,-
• Deelname groepslessen herstel yoga: zie tarieven voor actuele prijzen.

Herstel yoga is elke maandag van 11 tot 12.30 uur. Dat is een langere les waar je juist energieker van wordt door de rust, ontspanning en zachte houdingen en bewegingen.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@zweiersdal.nl of te bellen naar 026-3391369

De lessen worden gegeven door Evelien van Straaten

Evelien is Mindfulnesstrainer, herstelcoach, yogadocente en eigenaar van Yogaschool Zweiersdal.