Wandelweek Portugal

  • Locatie

    Rota Vicentina van Aljezur naar Sagres in Portugal

  • Data

    11 t/m 18 april 2019
    745 euro

Wandelweek Portugal

JOURNEY TO NOW

Wandeltocht door Zuidwest Portugal

Met Mindfulness en Yoga.
Data: 11 tot 18 april 2019. Of op afroep voor minimaal 6 personen
Duur: 8 dagen 7 nachten.
Bijdrage: 745 euro incl. alle accommodaties (2 ps kamer), 3 maaltijden per dag, tussendoortjes en dagelijkse mindfulness en yoga lessen.

Journey: we wandelen van Aljezur naar Sagres, aan de westkust van Portugal. Overnachtingen in Aljezur, Arrifana, Carrapateira (2 nachten), Vila do Bispo & Sagres (2 nachten)
Afstand: tussen de 16 en max. 24 km per dag op 4 loopdagen (bij blessures pick up mogelijk). Er is een basis fitheid nodig voor deze wandelingen, maar doordat we de tijd nemen, regelmatig pauzeren en er niet veel hoogteverschillen zijn is deze reis voor velen toegankelijk.
Max. deelnemers: 10
Begeleiding: Evelien van Straaten en Priya
Excl. Vliegticket en transport naar Aljezur. Je vliegt op Faro. Van daar  uit reis je verder met de trein en bus. Dit neemt ongeveer een dagdeel in beslag, dus hou daar rekening mee met je planning. Wees er snel bij voor de goedkope tickets (voor reisinformatie kun je contact met ons opnemen).
De tassen worden dagelijks vervoerd naar de volgende accommodatie.

Priya en Evelien organiseren wandelvakanties in Portugal sinds 2017. Onderaan alle informatie vind je enkele reviews van deelnemers.

74a4e90a-eeee-4413-9161-5d47a0ed8d1c

De Journey
We zijn onderweg op de Rota Vicentina, aan de westkust van Portugal. De ochtend starten we met het opwarmen van ons lichaam in een yoga flow, na een gezond en voedzaam ontbijt maken we onze weg naar de prachtige natuur. Een zeebries blaast ons zachtjes in het gezicht. We lopen met elkaar en toch voor onszelf. Samen, dan eens vooraan, of je kiest ervoor even een beetje achterop te blijven. We zijn Pelgrims op weg naar nu, daar waar we volledig onszelf zijn. De oceaan is steeds in de buurt. We krijgen zin om met de voeten de zee in te gaan of ergens in stilte te gaan zitten. We hebben geen haast.
Als we aankomen op de plek waar we gaan overnachten, hebben we de ruimte om alleen te zijn of juist te ontmoeten. In onze kwetsbaarheid, vermoeidheid, de ontroerende schoonheid van deze plek. Tijdens de Yin Yoga sessie kunnen onze spieren ontspannen en komen we volledig tot rust. De avonden genieten we van een heerlijke gezonde maaltijd, van de rust, muziek of van het ongedwongen samenzijn. Tijdens de Journey wordt er veel aandacht besteed aan het eten, alle maaltijden zijn vegetarisch met veganistische opties.

IMG_4516

Loop je mee op jouw levenspad, op de Rota Vicentina die ons naar het het meest zuidwestelijke punt van Europa brengt, Cabo de Sāo Vicente. Naar de plek die vroeger bekend stond als het einde van de wereld. Voor ons een nieuw begin? Naar een lichter leven?
Deze wee nodigt je steeds uit om jezelf onder de loep te nemen en jouw levensthema’s te onderzoeken, waarbij je steeds geïnspireerd wordt door het moment en de omgeving. Daardoor blijf je in contact met je gevoel.

Weekindeling

Dag 1: Aankomst Aljezur
Dag 2: Aljezur – Vale da Telha (17 km)
Dag 3: Vale da Telha – Carrapateira (24 km, evt pick up mogelijk na 18 km in Bordeira)
Dag 4: Extra dag in Carrapateira (optioneel kustroute wandeling 10 km)
Dag 5: Carrapateira – Vila do Bispo (kustroute 16 km)
Dag 6: Vila do Bispo – Sagres (17 km)
Dag 7: Bijkomen in Sagres
Dag 8: Ontbijt en afscheid

In de ochtend warmen we ons lichaam op in de Flow yoga, in de avond ontspannen we regelmatig onze spieren in de Yin Yoga, mindfulnessmeditaties zullen regelmatig gedurende de dag voorbij komen. Op een mooi strand, na de lunch, of heerlijk ontspannen voor het slapen.

DSCN2099

Extra informatie

Extra informatie
Op dag 3 komen we in Carrapateira aan bij een prachtig huis voor onszelf, waar we 2 nachten verblijven om te genieten van wat de omgeving ons biedt: De zee, natuur, strand en optioneel een kustwandeling van 10 kilometer.
Op dag 6 komen we tegen de avond aan in Sagres. Daar verblijven we 2 nachten, de laatste dag in Sagres hebben we de ruimte om met een passend programma de week rustig af te ronden.

We gaan voor een veilige en open sfeer waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar we elkaar helpen vanuit de zorg die we onszelf als eerste geven. We nodigen je steeds opnieuw uit om terug te keren naar het moment van nu, zodat je kunt ontdekken wat de thema’s zijn die jou uit het moment halen en hoe je weer kunt terugkeren.

IMG_4575

Ook Priya en Evelien zijn onderweg, op hun levenspad.
Priya en Evelien zijn beiden Mindfulnesstrainer en Yogadocent. Ze maakten kennis tijdens een vervolgopleiding Mindfulness. In de eerste minuten spraken ze gekscherend over het organiseren van een pelgrimsroute. In 2017 is deze droom uitgekomen!
Priya deelt met veel liefde Yoga, Mindfulness en Dans aan kinderen en volwassenen op verschillende plekken. Nadat zij de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella heeft gelopen, geniet zij dagelijks van prachtige wandelingen. In de Journey to Now komen de passie voor wandelen, Yoga en Mindfulness samen. 

Ook Evelien volgde een deel van die Pelgrimsroute met haar hond in Frankrijk. Ze geeft Mindfulnesstrainingen en Yin yoga in Doesburg en Oosterbeek. En is eigenaresse van Yogaschool Zweiersdal in Oosterbeek. Ze verzorgt ook weekendretreats op Vlieland.  

IMG_4541

Wil je tijd maken voor deze mooie reis? Ben je er klaar voor om voor jezelf te kiezen? We kijken er naar uit deze reis met jou te delen.

Route: http://en.rotavicentina.com (soms zullen we een alternatieve route doen)

Je kunt je aanmelden op deze pagina (in het gele vlak)

Meer informatie

Evelien van Straaten:
+31640865229
info@evelienvanstraaten.nl

Enkele Reviews

“Jullie vormden een mooi en bijzonder team. Jullie enthousiasme om deze tocht te gaan maken en te doen slagen was zichtbaar en voelbaar. Zeer blij met de yoga die jullie beiden gaven en de manier waarop jullie mindfulness integreerden in de reis. Jullie kennis op die gebieden is groot!”

“Het eten was in een woord geweldig! Merkbaar dat jullie beiden plezier in koken hebben. Bij een volgende reis kunnen jullie zeggen dat het een reis is met aandacht voor eten!”

“Elke keer weer terug naar nu en opmerken wat er bij mij zelf gaande was of volop bewust zijn van de omgeving. De prachtige natuur, het klimaat, het pure eten hielpen om alle zintuigen keer op keer heel bewust te ervaren. De liefde voor het eten, de beide vormen van yoga en de meditaties heb ik erg gewaardeerd”

“Er kan veel gebeuren in een week. Niet alleen ben je voortdurend fysiek in touw met yoga-oefeningen, wandelen (zelfs zwemmen), ezeltjes voeren, tafel dekken en afruimen, koffer in- en uitruimen… Maar je bent ook op ontdekkingsreis in materiële en immateriële zin. De overweldigende natuur en krachtige elementen slokten me steeds meer op naarmate ik mijn dagelijkse beslommeringen achter me liet en er plaats vrij kwam in hoofd & lijf.
In immateriële zin kan er veel gebeuren als je je kunt laten gaan aan de hand van oefeningen en woorden van de begeleiders. Tel daarbij een flinke portie sociale uitwisseling op, die gedurende een week van continu samenzijn almaar mooier werd.”