Weekend Mindfulness en Playfulness

  • Locatie

    Emmausklooster (Avant Spirit) Basilius van Bruggelaan 4
    5363 VA Velp (Noord-Brabant)

  • Data

    1, 2, 3 Maart 2019

Weekend Mindfulness en Playfulness

Weekendretraite Mindfulness en Playfulness  1,2,3 Maart 2019
Bijdrage: € 325
In het Emmausklooster Velp (bij Grave)

Kom uit het hoofd in het hart en geef op een speelse manier expressie aan wat er in jou leeft. Een weekend met mindfulness en yoga, maar ook schilderen, dans en clownerie komen aan bod. Een weekend om te mogen zijn wie je bent en dat ook durven laten zien op een speelse manier. Het weekend vindt plaats in het 18e eeuwse historische Emmausklooster en is een plek die zich kenmerkt door rust en sereniteit.

Programma:
We starten op vrijdagmiddag om 4 uur. De vrijdag is bedoeld om aan te komen in het prachtige Emmausklooster en je aandacht naar binnen te richten, naar het moment, naar jezelf, je lichaam. Er komt ruimte voor wat al aanwezig is in jou. Misschien is er eerst vermoeidheid of een bepaalde stemming. We doen oefeningen uit de Mindfulness, Yin yoga en dans om meer in het lichaam te komen.
Na een nacht rust op een 1-persoonskamer op deze fijne locatie starten we de zaterdagochtend met meditatie, yoga en een (stilte) wandeling. Dan is het tijd om de verbinding te gaan leggen tussen wat in jou leeft en daar uiting aan geven. Je creativiteit tot leven te brengen. We gebruiken hiervoor verschillende speelse werkvormen met schilderen, dans en clownerie. Na elke activiteit die gericht is op expressie, sluiten we af met een meditatie, yin yoga, muziek. Er is voldoende tijd om ook de stilte en rust op te zoeken op je eigen kamer, in het klooster, de tuin en de prachtige omgeving. Of ongedwongen in contact te zijn met elkaar tijdens de maaltijden of na het programma.

We werken met die verbinding: Met wat er leeft in jou en daar expressie aan geven.
Kortom mogen zijn wie je bent en dat ook durven laten zien. De creativiteit laten stromen. Net zoals een peuter, speels, open. In de loop van het weekend ga je merken hoe de creativiteit en speelsheid in jou kan gaan stromen, hoe je in contact blijft met jezelf omdat je steeds weer te tijd neemt om naar binnen te gaan en ruimte voor jezelf te nemen.

Opbrengst van het weekend
Bij retraites is je gerichtheid meestal naar jezelf.  In deze retraite oefen je in contact te blijven bij jezelf terwijl je expressie geeft en jezelf presenteert aan de buitenwereld. Naast genieten van wat je meemaakt in dit weekend, ontwikkel je een vaardigheid die bruikbaar is in de buitenwereld. In je ‘normale’ leven. Je leert schakelen, steeds weer terug te keren naar jezelf. Je durft jezelf te laten zien aan/in de wereld!

Het weekend wordt begeleid door Evelien Straaten en Priya Stouten
Evelien van Straaten is Mindfulness en Yin yoga teacher en Coach. Ze volgde tevens vele clowns- en theatercursussen en schildert graag portretten en levenspaden.
Priya geeft met veel liefde Yoga, Mindfulness en dans met kinderen en volwassenen deelt op verschillende plekken.
Samen begeleiden zij tevens met veel plezier de wandelweek in Portugal.

Over de plek:
Het 18e eeuwse historische Emmausklooster is een plek die zich kenmerkt door rust en sereniteit. (www.avantspirit.nl)Het is een inspirerende omgeving die zich goed leent om tot verstilling, inspiratie en verdieping te komen. Er zijn 12 eenpersoonskamers met eigen wastafel. En enkele tweepersoonskamers.