Diverse yogalessenZweiersdal in Oosterbeek

  • Locatie

    Centrum Zweiersdal Weverstraat 65 6862 DK Oosterbeek

  • Data

    Wekelijkse lessen op dinsdagochtend en donderdagavond in de schoolvakanties geen les.

Diverse yogalessenZweiersdal in Oosterbeek

Met Yoga werk je aan soepelheid van lichaam en geest.

Yogaschool Zweiersdal in Oosterbeek biedt een uitgebreid aanbod van yogalessen; Vinyasa, Yin, Hatha, Dru Yoga, yoga Nidra, Tai chi, Zinheng Qi gong, meditatie.

Als eigenaresse ben ik regelmatig aanwezig in de ochtend en altijd bereikbaar via telefoon, voiemail en telefoon.

Zelf verzorg ik de volgende lessen:

Dinsdagochtend van 10.30 tot 11.45 uur Easy Yoga.
Woensdag van 20.30 tot 21.45 uur Yin Yoga en meditatie.
Donderdag 9 tot 10.15 uur Yin Yang Yoga.
Vrijdag van 9 tot 10.15 en 10.30 tot 11.45 uur Yin Yoga.

Yin Yoga is een rustige yoga vorm met intensieve lang volgehouden houdingen.
Easy yoga is voor iedereen die twijfelt of yoga wel haalbaar is.

Yin Yang yoga is samengesteld uit krachtige, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld met verstillende houdingen (Yin).
De les begint rustig om het vervolgens op te bouwen naar krachtige en dynamische bewegingen en het daarna af te bouwen naar verstilling in de Yin yoga. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.
De Yang yoga is gericht op de spieren en de Yin yoga richt zich op het dieperliggende bindweefsel. Yang yoga zorgt voor een krachtig vitaal lichaam en Yin yoga maakt je soepeler en brengt je in contact met jezelf. Zo ontstaat er balans tussen lichaam en geest.

Easy Yoga
Deze Yogales is bedoeld voor iedereen die twijfelt of yoga wel haalbaar is. Bijvoorbeeld als je als wat ouder bent, of een blessure hebt. Of je hebt te maken hebt met burn- out of andere psychische of fysieke klachten.
In deze les geen ingewikkelde houdingen. We nemen de tijd voor rustige houdingen en bewegingen, die voor iedereen passend zijn, of die we per persoon zo aanpassen dat je op een voor jouw passende manier kunt deelnemen.
We gebruiken diverse hulpmiddelen om het nog gemakkelijker te maken. Ook als je momenteel niet op een matje kunt liggen, is Easy Yoga voor jou bereikbaar. Met Easy yoga besteed je met persoonlijke aandacht tijd aan je lichaam en geest; aan kracht en ontspanning, grenzen en acceptatie, mildheid en soepelheid.

Yin Yoga en meditatie
Yin Yoga is een rustige yoga vorm met intensieve lang volgehouden houdingen. Vaak tussen de 3 en 5 minuten. Op een milde manier onderzoek je de ervaring van de houding. Je stretcht je lichaam op een rustige manier, vooral met ontspannen spieren. Yin yoga werkt in op de meridianen (energiebanen) in je lichaam en je bindweefsel wordt gestimuleerd. Yin Yoga heeft volgens een groot canadees onderzoek een gunstig effect op de spieren en pezen rondom gewrichten. Na een Yin Yoga kan je je voelen als na een massage.

Door het langer aanhouden van een Yin houding, die vrijwel allemaal zittend of liggend worden uitgevoerd, word je uitgenodigd om de aandacht te richten op wat er gebeurt in je lichaam en je weerstand te onderzoeken en los te laten. Daardoor ontstaat er ruimte.
Yin Yoga zou je door het meditatieve onderzoekende karakter ook mindfulness Yoga kunnen noemen. In de avondgroep starten en eindigen we elke les in een zittende of liggende meditatie. Door Yin yoga en mediteren word je veerkrachtiger en kan je gelijkmoediger in het leven staan.
Yin yoga is geschikt voor iedereen. Of je nu de hele dag op kantoor zit of fanatiek sporter bent. Yin yoga is bijvoorbeeld ook heel goed als je aan het herstellen bent van een blessure. Daarnaast helpt het beoefenen van Yin yoga je om een betere balans te vinden in je drukke bestaan.

Wekelijks les. in de schoolvakanties geen les. Opgave: www.zweiersdal.nl info@zweiersdal.nl of bel 026 3393639