Lichter werken met Mindfulness

 

Mindfulness voor organisaties

“Met Mindfulness” bied ik voor organisaties diverse coaching- en trainingsmogelijkheden in het kader van vitaliteit, samenwerking, stresspreventie en re-integratie.

 Wat biedt Mindfulness

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde methode enerzijds gericht op het bevorderen van zelfbewustzijn, zelfinzicht en zelfmanagement. Je ontwikkelt emotionele intelligentie. Anderzijds is Mindfulness gericht op het ontwikkelen van aandacht, concentratie, veerkracht en empathie.

Bijkomende effecten zijn dat je harmonieuzer leert communiceren en creatiever wordt in het zoeken naar oplossingen.

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt leren door te oefenen. Je oefent in waarnemen, je aandacht richten en bewust te reageren. Hierbij laat je de ingesleten patronen en oordelen even voor wat ze zijn.

Wat levert Mindfulnes op?

In algemene zin wordt met Mindfulness het vermogen ontwikkeld om te observeren wat er in je omgaat. In je hoofd en in je lichaam. Je leert hierdoor bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Er ontstaat meer ruimte om te reageren op allerlei uitdagingen waardoor je beter kunt omgaan met hinderlijke, beperkende gedachten.

Lastige gevoelens zoals angst, boosheid en stress leer je managen. Met betrekking tot de werksituatie haal je meer uit je werk met minder moeite: Je ontwikkelt veerkracht. Hierdoor kun je makkelijker omgaan met uitdagingen zoals stress, onzekerheid, prestatiecultuur en veranderingen.

Het lukt beter om het werk te organiseren, je grenzen te hanteren, samen te werken, tijd te managen en om te gaan met veranderingen.

Ook word je milder en meer accepterend naar jezelf en je omgeving.

Introductieworkshop Lichter werken met Mindfulness
Ontdek de kracht van aandacht

Deze 1,5 of 3 uur durende workshop kan op aanvraag georganiseerd worden op passende locatie bij werkgever of daar in de buurt.
Na een introductie weten medewerkers vanuit ervaring wat Mindfulness is en kunnen dit meteen al een beetje toepassen in de eigen werkpraktijk.

Om de vaardigheid duurzaam eigen te maken is training van meerdere weken nodig. Net zoals het tijd nodig heeft om je spieren te trainen, heb je ook tijd nodig om de ‘aandachtspier’ in je hersens te trainen. Na de introductieworkshop kan daarom gekozen worden voor een vervolgtraining van 5 x 2 uur, of 3 x 3 uur binnen een tijdsbestek van 10 weken.

Inhoud van de introductie workshop
In de introductie workshop “Lichter werken met Mindfulness” maken medewerkers actief kennis met Mindfulness. Afhankelijk van de tijdsduur worden drie of vier basale onderdelen van Mindfulness besproken en er wordt mee geoefend.

  1. Van automatische piloot naar bewust reageren
  2. Je lichaam als informatiebron
  3. Stress en piekeren herkennen en ombuigen
  4. Mindfulness toepassen in de werksituatie

Praktische informatie
Tijd: 1,5 of 3 uur
Aantal deelnemers per workshop: Maximaal 15
Benodigdheden deelnemers: Makkelijk zittende kleding. (Hoeft geen sportkleding te zijn)
Offerte of vrijblijvende kennismaking kan op aanvraag.