Wandelretreat op de Walk of Wisdom

Mindful wandeltocht over Berg en dal

Ontdek jouw wijsheid lopend op dit pad en doe mee aan mindfulness en onderzoekende oefeningen. Op aanvraag kun je deze Pelgrimstocht als persoonlijke leiderschapstraining met een groep collega’s of team volgen. Ook voor een vriendengroep kan een passend aanbod worden geboden. Ik bied 1, 2
en 3-daagse varianten met lunch, diner en overnachtingsmogelijkheden.

Waar?
We volgen de route van de Walk of Wisdom rondom Nijmegen. We lopen van Nijmegen, via de Ooijpolder naar Beek-Ubbergen.

Of eventueel verder: Van Beek Ubbergen naar  Groesbeek-Kranenburg. Of nog verder naar- Plasmolen-Mook- Malden-Grave-Velp..

Wanneer?
Op aanvraag kan je  deze Pelgrimstocht als persoonlijke leiderschapstraining met een groep collega’s of team volgen. Ook met een vriendengroep kan ik een aanbod doen.. Als je aanmeldt met een groep maken we een planning. Er is weer plek vanaf 19 juni 2023.

Groepsgrootte
Minimaal 5

Inhoud van deze pelgrimstocht
Ontwikkel jezelf tijdens deze expeditie met extra levenskracht.

Tijdens pelgrimstocht ga je op weg of je begint gewoon met lopen, alleen maar lopen. Soms ontstaat een vraag pas tijdens de wandeling. Je vraag kan in alle rust en aandacht, moeiteloos en in openheid tijdens je wandeling steeds meer gaan leven. De natuur als spiegel, de ontmoeting als inspiratiebron. Jezelf gewaarworden als pelgrim.
De tocht nodigt je uit om je open te stellen voor elementen uit de natuur. Je maakt contact met je gedachten, je gevoelens, je lijf.  Je zintuigen worden aangescherpt. Je inzichten verdiepen zich. Tijdens momenten van verstilling kom je bij oude patronen en ook tot nieuwe ontdekkingen, jouw diepste drijfveren en kwaliteiten en ook wat echt van waarde is voor jou. De wijsheid die al in jou is en de kracht en wijsheid van de natuur om je heen. Je wordt uitgenodigd woorden te geven aan je wijsheid in een dagboekje en misschien ook te delen.

We lopen over de eerste helft van de Walk of Wisdom. Van Nijmegen naar Grave/ Velp. Het pad is al voor ons uitgestippeld. Het is een waanzinnig mooie route. Met hele diverse landschappen.
De volledige route komt weer uit in Nijmegen.

β€œOp 21 juni 2015 werd de eerste Walk of Wisdom geopend: een pelgrimsroute van 136 kilometer rondom Nijmegen.
Deze Nijmeegse pelgrimsroute gaat door divers landschap met on-Nederlandse hoogteverschillen. Het grootste deel is onverhard en de contouren van de route lijken op een vliegende vogel. Begin- en eindpunt is het meest geliefde gebouw van Nijmegen: de Stevenskerk (1273). Je loopt door twee landen, drie provincies en elf gemeenten. De route wordt als erg rustig ervaren.”

Over de route en overnachtingen
Onze tocht is ergens tussen Nijmegen en Grave/Velp. We overnachten op 1 of 2 verschillende bijzondere locaties,  2 kloosters.
Verwacht geen luxe maar wel prachtige locaties. Je leert om binnen ruimte die er is, aan je rust toe te komen.  De oude kloosters zijn: De Refter en het Emmausklooster. Daar maken we ook gebruik van een yogazaal.

Als het een tocht is van 1 dag eindigen we in de Refter met yoga en een maaltijd en je kunt daar ook blijven slapen als je dat wilt.
Ik liep in 2015 een deel van de pelgrimsroute β€˜De Camino’ met mijn hond in Frankrijk. β€œHet onderweg zijn bracht mij veel. Het lopen in de natuur was fantastisch en soms ook zwaar.   Ik leerde omgaan met allerlei uitdagingen en ontwikkelde het vertrouwen dat alles tijdelijk is. Ik kon genieten van kleine en grote ervaringen. Mijn gevoelsbeleving  was altijd op de voorgrond In 2017, 2018 en 2019 begeleidde ik verschillende wandelretreats in Portugal. In dit nieuwe tijdperk met Corona en andere onderzekerheden leek het mij mooi om dichtbij huis een wandelretreat met mindfulness & yoga met anderen te delen en te begeleiden. Als therapeut/ coach heb ik mijn sporen verdiend vanaf 1985 in de GGZ, in onderwijs, re-integratie en als mindfulnesstrainer en yogadocente.

Meer weten?  Stuur een mailtje naar info@evelienvanstraaten.nl of meld hieronder aan.

Mindful wandeltocht over Berg en dal