Wandelretreat op de Walk of Wisdom (Pilot)

Wandelretreat op de Walk of Wisdom (Pilot)

Pelgrimstocht met Yoga  op de Walk of Wisdom met Yoga, meditatie, stilte in de natuur en verdiepende oefeningen naar je eigen bron, je authentieke zelf. Wat heb jij nodig om veerkrachtig te zijn? Om jouw kwaliteiten te kunnen aanboren? Je ontdekt het tijdens deze reis waarbij je wordt uitgenodigd uit je comfortzone te komen, te genieten van de prachtige natuur, om te gaan met uitdagingen en goed voor jezelf te (laten)zorgen! Ga je mee op avontuur?

Waar?
We volgen de route van de Walk of Wisdom rondom Nijmegen. We lopen ongeveer de helft van de route. Van Nijmegen, via de Ooijpolder, Beek-Ubbergen- Groesbeek-Kranenburg- Plasmolen-Mook- Malden-Grave-Velp

Wanneer?
23 mei om 9 uur t/m 28 mei 12.30 uur. (Hemelvaartsdag zit in deze week)  5,5 dagen en 5 overnachtingen.
(Op aanvraag kan deze Pelgrimstocht als persoonlijke leiderschapstraining aan een groep collega’s of team worden aangeboden.)

Prijs?
Ik zie deze wandelweek als een Pilot waarin je mee mag lopen voor de kostprijs van 65 euro per dag. Inclusief overnachting, ontbijt en diner. Ik wil graag iemand erbij die goed kan fotograferen en dat we de tocht uitproberen, de locaties uitproberen en materiaal verzamelen om te gebruiken in een volgende werving voor een volgende tocht. Natuurlijk kun je deze pelgrimage gebruiken als persoonlijke ontwikkel-ervaring. Ik zal ook nieuwe werkvormen gaan gebruiken waar jij iets aan kunt hebben. Je kunt ook kiezen om ipv van 5,5 dagen 2,5 dagen of 3 dagen mee te gaan. Ga je mee op avontuur? Of geef het door aan iemand die jij kent. Ik heb 3 a 4 mensen nodig die meelopen. Je neemt mee: Kleding voor de dagen dat je meeloopt en evt een slaapzak. (Tegen meerkosten kun je ook beddengoed huren)
Interesse? Stuur me een mail voor woensdag 20 april en ik laat je weten of ik een plek voor je heb.

Groepsgrootte
5

Inhoud van deze pelgrimstocht
Ontwikkel jezelf tijdens deze expeditie met extra levenskracht.

Tijdens pelgrimstocht ga je op weg of je begint gewoon met lopen, alleen maar lopen. Soms ontstaat een vraag pas tijdens de wandeling. Je vraag kan in alle rust en aandacht, moeiteloos en in openheid tijdens je wandeling steeds meer gaan leven. De natuur als spiegel, de ontmoeting als inspiratiebron. Jezelf gewaarworden als pelgrim.
De tocht nodigt je uit om je open te stellen voor elementen uit de natuur. Je maakt contact met je gedachten, je gevoelens, je lijf.  Je zintuigen worden aangescherpt. Je inzichten verdiepen zich. Tijdens momenten van verstilling kom je bij oude patronen en ook tot nieuwe ontdekkingen, jouw diepste drijfveren en kwaliteiten en ook wat echt van waarde is voor jou. De wijsheid die al in jou is en de kracht en wijsheid van de natuur om je heen. Je wordt uitgenodigd woorden te geven aan je wijsheid in een dagboekje en misschien ook te delen.

We lopen over de eerste helft van de Walk of Wisdom. Van Nijmegen naar Grave/ Velp. Het pad is al voor ons uitgestippeld. Het is een waanzinnig mooie route. Met hele diverse landschappen.
De volledige route komt weer uit in Nijmegen.

“Op 21 juni 2015 werd de eerste Walk of Wisdom geopend: een pelgrimsroute van 136 kilometer rondom Nijmegen.
Deze Nijmeegse pelgrimsroute gaat door divers landschap met on-Nederlandse hoogteverschillen. Het grootste deel is onverhard en de contouren van de route lijken op een vliegende vogel. Begin- en eindpunt is het meest geliefde gebouw van Nijmegen: de Stevenskerk (1273). Je loopt door twee landen, drie provincies en elf gemeenten. De route wordt als erg rustig ervaren.”

Ik nodig je uit om je ook in te schrijven voor de Walk of Wisdom. Hier lees je meer.  www.walkofwisdom.org.
Je krijgt een mooi startpakket waarmee je het onderhoud en de ontwikkeling van de pelgrimsroute ondersteunt. In het startpakket krijg je de routegids en de symbolen van de pelgrimage.

Over de route en overnachtingen
Onze tocht is van Nijmegen naar Grave/Velp. We lopen ongeveer 15 km per dag. We overnachten op 5 verschillende bijzondere locaties. 2 kloosters, Tipi tenten met echte bedden en een prachtig uitzicht aan de rand van een natuurgebied, mooie blokhutten aan de rand van een meer en een B&B in een boerderij.
Verwacht geen luxe maar wel prachtige locaties. Je leert om binnen ruimte die er is, aan je rust toe te komen.  De eerste en laatste overnachting zijn in oude kloosters: De Refter en het Emmausklooster. Daar maken we ook gebruik van een yogazaal. De laatste overnachting heb je een eigen kamer.

We lopen met lichte bagage. Je krijgt een paklijst waarin de belangrijkste zaken staan. Elke dag krijg je een lunch mee, of daar wordt onderweg voor gezorgd.

Over de host en coach
Evelien van Straaten
Ik liep in 2015 een deel van de pelgrimsroute ‘De Camino’ met mijn hond in Frankrijk. “Het onderweg zijn bracht mij veel. Het lopen in de natuur was fantastisch en soms ook zwaar.   Ik leerde omgaan met allerlei uitdagingen en ontwikkelde het vertrouwen dat alles tijdelijk is. Ik kon genieten van kleine en grote ervaringen. Mijn gevoelsbeleving  was altijd op de voorgrond In 2017, 2018 en 2019 begeleidde ik verschillende wandelretreats in Portugal. In dit nieuwe tijdperk met Corona en andere onderzekerheden leek het mij mooi om dichtbij huis een wandelretreat met mindfulness & yoga met anderen te delen en te begeleiden. Als therapeut/ coach heb ik mijn sporen verdiend vanaf 1985 in de GGZ, in onderwijs, re-integratie en als mindfulnesstrainer en yogadocente.

Meer weten?  Stuur een mailtje naar info@evelienvanstraaten.nl of meld je aan rechtsboven in dit scherm.