Weekend retreat in Kuuroord de Schouw

Yin-Yoga en Wellness in Zeeland

In dit Retreat neem ik je mee met Yin yoga en mindful meditaties passend bij de zomer en de thema’s die daarbij passen. Daarnaast kun je ook deelnemen aan Yoga lessen bij 2 andere docenten. Dit alles op een prachtige plek in Zeeland. Laat je verwennen in dit mooie retraite & welnesscentrum.

De zomer is het seizoen van het element vuur. 21 juni is de zonnewende. De natuurkracht is enorm rond de zomerwende, kijk maar om je heen hoe alles in volle groei en bloei is. Vuurenergie is een krachtige (yang)energie, die je helpt om je gedachten te reinigen, los te laten en te transformeren. Vuur in combinatie met de energie van de midzomer nodigt overvloed en geluk uit in je leven.

Over Yin yoga
Yin yoga is een relatief rustige Yogavorm. Je neemt de tijd voor je lichaam.
De meestal zittende en liggende houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.
Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat Yin Yoga poses tussen de drie en vijf minuten worden vastgehouden. Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam.
Je wordt soepeler en de houdingen hebben een positief effect op je zenuwstelsel. Doordat je de houdingen langer aanhoudt heeft Yin yoga zelf al een meditatief karakter. De toevoeging van mindful elementen helpt jou de aandacht nog meer te richten.


dag 1

17.00 aankomst
18.00 opening
18.30 diner
20.00 Workshop van Evelien
21.30 vrije tijd: massage / wellness. Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.


dag 2

08.00 Open les / workshop
09.00 ontbijt
11.00 Workshop van Evelien
12.30 lunch
13.30 vrije tijd:
wandelen / massage / wellness
of een er op uit met een leenfiets
18.30 diner
20.00 Open les / workshop
21.30 vrije tijd: massage / wellness.


dag 3

ZONDAG
08.00 Open les / workshop
09.00 ontbijt
11.00 Workshop van Evelien
12.30 lunch
14.00 afsluiting

Na de afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.
Kijk maar waar je zin in hebt.

Over de Schouw
Wadend in ruimte en rust, tussen het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek β€œDe Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.
Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Karin Baank (van β€œPuur Koken met Passie”). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Haar maaltijden zijn van verse en natuurlijke ingrediΓ«nten, β€˜bewust’, eerlijk en passend bij het weekend.

Aanmelden en Tarieven 2023 vanaf 315 tot 510 €(per persoon) afgelopen jaar . De tarieven voor 2024 zijn binnenkort bekend.


Inclusief
– BTW voor particulieren
– 3 lessen van Evelien
– 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)
– Bedlinnen en handdoekset
(n.v.t. bij eigen tent/camper)
– Volpension met 2X ontbijt, 2X lunch en 2X diner
-onbeperkt thee
– gebruik wellness faciliteiten inclusief sauna’s en zwembad
– leenfietsen

​Exclusief
– Massage(s)
– Consumpties in de bar
– Toeristenbelasting
– Energie toeslag (€ 10 per weekend) i.v.m. extreem hoge energiekosten- Vervoer > zie carpool info op de site van my own retreat
– Reis/annuleringsverzekering

Aanmelden en  informatie
Meld je aan via deze link. Je komt dan op de website van Myownretreat.

Yin-Yoga en Wellness in Zeeland